Trek je wandelschoenen maar aan!

Hoe kun je de omgeving beter ontdekken dan wandelend? Er zijn verschillende manieren: je kunt gebruik maken van het wandelknooppuntennetwerk en je eigen route samenstellen of een bestaande wandelroute gebruiken. Ben je avontuurlijk? Loop dan het bos in en volg de paadjes kriskras door het bos.

Wandelknooppunt

Met het wandelknooppuntennetwerk wordt het je heel gemakkelijk gemaakt. Het wandelroutenetwerk is een netwerk van mooie bewegwijzerde wandelpaden, uitgestippeld over heel Noord-Brabant. Ieder knooppunt van wandelpaden heeft een nummer. Door van het ene knooppunt naar het volgende te lopen, creëer je jouw eigen wandelroute.

Chaamse Kilometer

Dit is een culturele wandeling onder leiding van een gids van de Chaamse heemkunde vereniging. Met deze gids bezoek je de Ledevaertkerk, een rijksmonument; het oude raadhuis, en ook het Chaams Hoenderhok. Hier zijn levende kippen aanwezig van het oude beroemde kippenras het Chaams hoen.

Chaamse Bossen

Als je al wandelend vertrekt vanaf camping Boshoven dan is het mogelijk om door de bossen naar Breda te wandelen. Als een lang lint strekt dit bosgebied zich uit met een smalle uitloper naar buurtschap Boshoven. Daar stopt het bosgebied op de grens van het stroomgebied van de Strijbeekse beek aan de westkant en de Leije aan de Oostkant.

Historische Kilometer Alphen

Dit is een dorpswandeling door het centrum van Alphen onder leiding van een gids. Die leid je langs de meest markante gebouwen en plaatsen en vertelt er leuke anekdotes en interesante weetjes bij. De geschiedenis van Alphen in een notedop.

Wandelen Camping Boshoven 600x600Wandelroutes camping boshoven 600x600

Fietsen en wandelen in de omgeving van Alpen.

Vanuit Camping Boshoven kun je heerlijk wandelen en fietsen. Deze routekaart laat de fiets- en wandelroutes in de directe omgeving zien. Het zijn officiële en goed gemarkeerde routes via knooppunten, dus je kunt zorgeloos op pad gaan! Zo werkt deze routekaart Verschuif de kaart en zoom in en uit om de routes beter te bekijken.

Met de tabbladen bovenaan de kaart kun je wisselen tussen wandel- en fietsroutes.

Tip: wil je een route uitstippelen?

Creëer alvast jouw wandel- of fietsroute door Noord-Brabant met de online routeplanner op www.routesinbrabant.nl. Fietsen en wandelen via knooppuntroutes in Brabant Als fietser of wandelaar in Noord-Brabant kun je heel gemakkelijk gebruik maken van het knooppuntensysteem; een netwerk van mooie en duidelijke bewegwijzerde wandel- en fietspaden door heel Noord-Brabant.

Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. Door van het ene knooppunt naar het volgende te lopen of te fietsen, creëer je jouw eigen route. Langs de fiets- en wandelpaden staan borden met daarop de knooppuntnummers en pijlen die je de juiste weg wijzen. Bij ieder knooppunt staat bovendien een paneel met een routekaart, zodat je je route ook altijd kunt aanpassen. Ook worden hier de afstanden tussen de knooppunten aangegeven.