Het Bels lijntje

Op ca 400m van onze camping loopt een prachtig toeristisch fietspad; 'het Bels lijntje'. Tot 1970 was het Bels Lijntje een spoorlijn tussen Tilburg en Turnhout. Er reden goederen- en personentreinen die steenkool en goederen vervoerde voor de textiel industrie van weleer in Tilburg.

Nu kunt u er rustig fietsen. Met een uurtje fietsen door Belgisch natuurgebied bent u al in Turnhout! De hoofdstad van de Belgische Kempen en bekend van het Nationaal Museum van de Speelkaart. Turnhout kent ook 'verborgen plekjes', een bierbrouwerij en diverse musea.

Al fietsend naar Turnhout passeert u Weelde-Station de plaats waar vroeger het grote grensstation was. Het perron was 100 meter lang en is nog steeds zichtbaar

U kunt ook de andere kant op fietsen naar Tilburg, een bruisende stad met diverse culturele activiteiten, musea zoals het Textielmuseum, de Pont en Het Spoorpark. Aan leuke, inspirerende, 'must see' of 'must eat' locaties ontbreekt het niet! Een verrassende stad. liefde op het tweede gezicht.

Bels lijntje Camping Boshoven 600x600