• Welkom
  • Camping veld
  • Camping veld
  • smalle doorgang
  • Avondwandeling


Grensstreek tussen Breda Tilburg en TurnhoutOnze kennis van de Eerste wereldoorlog blijft doorgaans beperkt tot de wreedheid van de Duitse inval in België en de uitzichtloze loopgravenoorlog in de Westhoek. De geschiedenis van bezet België is minder bekend en helemaal vergeten zijn de gebeurtenissen aan de Belgisch-Nederlandse grens, waar de Nederlandse neutraliteit grote gevolgen had. De baarlese heemkunde vereniging bied u verschillende aktiviteiten waaronder een fietsroute een wandelroute in Zondereigen en een wandelroute in Baarle.

 

Deze routes zijn interactief met fotoborden langs het parcours. Na het scannen van QR-codes kunnen ter plaatse elf ingesproken verhalen beluisterd worden. Ze zijn uitgewerkt en ingesproken door leerlingen en leerkrachten van de Academie voor muziek en woord De Noorderkempen. Verder bevinden zich langs de route twee heropgerichte schildwachthuisjes en twee reconstructies van de dodendraad, waarvan één met een schakelhuis.

schakelhuis

De wandelroutes en fietsroutes maken gebruik van dezelfde borden, echter de wandelroutes omvatten niet alle info/borden. Hier kunt u alvast de ingesproken verhalen beluisteren en eventueel downloaden. Dan heeft u onderweg geen internetverbinding nodig!

2015award winner silver

supporter Cittaslow