het Bels Lijntje

Dit toeristisch fietspad ligt ca. 400m van de camping. Tot 1970 was het Bels lijntje de spoorlijn tussen Tilburg en Turnhout. Er reden goederen- en personentreinen over. Nu kunt u er rustig fietsen. Met een uurtje fietsen door Belgisch natuurgebied bent u al in Turnhout! Een leuke stad bekend van bijvoorbeeld het speelkaartenmuseum. U kunt ook de andere kant op naar Tilburg, een bruisende stad met veel culturele activiteiten.al fietsend naar Turnhout passeert U Weelde-Station de plaats waar vroeger het grote grensstation was. Het perron was 100 meter lang en is nog steeds zichtbaar

  

station Weeldestatie perron WeeldeStation wegwijzer

150 jaar Bels lijntje

150 jaar gelden reed de eerste trein van turnhout naar tilburg. Dit jaar wordt dat gevierd met festiviteiten en een mobiele tentoonstelling. Op de webstite BL150.eu is te lezen waar deze te zien is. Er is veel fotomateriaal en veel te vertellen over deze opgeheven spoorweg. Ontdek bijvoorbeeld ook het stationsgebied aan de grens. Er zijn folders uitgebracht met wandelingen in dit gebied waar rond 1900 een van Nederlands grootste stations was. met meer dan 100KM rangeerspoor! De wandeling leid langs de restanten van wat er ooit was.

Het jarige spoorlijntje is nu een prachtig fietspad. Nieuwe wegwijzers en naambordjes met een nieuw logo zijn er geplaatst ter gelegenheid van dit jubileum.

Beleef het bels lijntje

De website bl150.eu biedt uiteraard veel informatie over het bels lijntje en de geschiedenis. Maar ook over de 7 gemeenten die dit touristisch fietspad aandoet op zijn tocht over de grens. Een aanrader voor mensen die wat willen beleven en zien in de streek!

2e weekeind in September: Cultureel fietsevent

Het 2e weekeind van september is een moment bij uitstek om een verblijf op onze camping te boeken. Dit omdat het jaarlijkts cultureel fietsevent plaatsvindt. De programmagids ligt bij ons klaar om ten volle van dit evenement te genieten. Onze camping ligt langs het 'Bels lijntje' de voormalige spoorlijn die nu omgetoverd is tot een prachtig toeristisch fietspad. Deze fietsroute is de spil van het fietsevent.

 

Sfeervol levend kijkspel bij voormalig station Weelde    Klasieke zang door Olga de Rooij bij Routehuisje 18

 

 

Over het kanaal

Aan de rand van turnhout moet u het kanaal over om de stad te bereiken

Grensoverschrijdend

Fietsend vanaf onze camping in richting van Turnhout kom je net over de grens een mooi stuk natuurgebied tegen met een prachtige uitkijktoren.

Sterk merk

Het bels lijntje heeft een verbindende kracht voor onze regio. Het traject reikt over de grens dus het verbindt initiatieven die aan weerszijde ontplooid worden

2015award winner silver

supporter Cittaslow