Net als voor de fietser is de omgeving rondom camping Boshoven een paradijs voor de wandelaar. Of je nu van cultuur, historie of natuur houdt er zijn voor elke wandelaar mooie tochten samen te stellen.

wandelknooppuntennetwerk

In navolging van het knooppuntensysteem voor fietsroutes en ruiterroutes, is er in Brabant ook een wandelknooppuntennetwerk ontwikkeld. Deze netwerken worden bewegwijzerd middels groen-gele routebordjes waar een knooppuntennummer in vermeld staat.

wandelknooppunt

Chaamse Kilometer

Dit is een culturele wandeling onder leiding van een gids van de chaamse heemkunde vereniging. Met deze gids bezoekt u de kerken in Chaam, het gemeentehuis, en ook het Chaams Hoenderhok. Hier zijn levende kippen aanwezig van het oude beroemde kippenras 'het chaams hoen' Verder wodt er een bezoek gebracht aan het Ledevaertmuseum.

hoenderhok

Chaamse Bossen

Als je al wandelend vertrekt vanaf camping Bosoven dan is het mogelijk om door de bossen naar Breda te wandelen. Als een lang lint strekt dit bosgebied zich uit met een smalle uitloper naar buurschap Boshoven. Daar stopt het bosgebied op de grens van het stroomgebied van de strijbeekse beek aan de westkant en de Leije aan de Oostkant.

putven

Historische Kilometer Alphen

Dit is een tochtje door het centrum van Alphen onder leiding van een gids. Die leidt u langs de meest markante gebouwen en plaatsen en vertelt er leuke anekdotes en interesante weetjes bij. De geschiedenis van alphen in een notedop. Deze wandeling wordt tweewekeijlks gehouden door echte 'Alfse Meesen' op dinsdagen.

Streekmuseum alphen

2015award winner silver

supporter Cittaslow