Er is in de directe omgeving veel te ontdekken. Zowel in de steden en dorpen zijn tal van plaatsen die meer dan de moeite waard zjin. lees verder voor een selectie van ontdekkingstochten die vanaf de kleinste minicamping zijn te ondernemen

Dodendraad

Dit seizoen moet u beslist naar onze camping komen en een uitstapje maken over de grens. In Mei konden we de slag om Hoogstraten  Herbeleven. Het einde van de franse heerschappij ging in onze regio met hevige gevechten gepaard die later uitmondden in de slag om Waterloo. Lees hier meer over de geschiedenis van deze veldslag.

Hoogstraten ligt op fietsafstand van onze camping (+/- 17 Km)

Maar naast het einde van de overheersing door Napoleon wordt in België dit jaar 'de grote oorlog' herdacht In ons grensgebied.

Boerderijterras Bij Toontje Schoen

Deze boerderij in het buitengebied van Chaam - aan de Ginderdoorstraat 4 - is sinds 1885 van de familie Schoenmakers. De boerderij is omgevormd tot café annex brouwerij.

Poosplaatsen:

Op 27 landelijke plaatsen in Alphen-Chaam e.o. zijn hardstenen banken of zwerfkeien geplaatst, met daarin een gedicht gegraveerd. Het is poëzie van 24 Brabantse dichters. 

Enclavedorp Baarle-Nassau / Hertog

De unieke grenssituatie van dit dorp met twee nationaliteiten biedt veel te ontdekken. Tijdens een wandeling zijn de grenzen al zichtbaar.

Christoffelkapel en Routehuisje

Op een steenworp afstand van onze camping ligt de Christoffelkapel. Een leuke rustige plaats om een kaarsje op te steken en een kijkje te nemen. 

2015award winner silver

supporter Cittaslow