Er is in de directe omgeving veel te ontdekken. Zowel in de steden en dorpen zijn tal van plaatsen die meer dan de moeite waard zjin. lees verder voor een selectie van ontdekkingstochten die vanaf de kleinste minicamping zijn te ondernemen

Stedentrip!

Een stredentrip vanaf minicamping Boshoven is echt een aanrader. Dit kan bijvoorbeeld met het openbaar vervoer. Onze camping heeft prima busverbindingen met Tilburg en Breda. de bushalte is 5 minuten wandelen vanaf onze camping. De bus brengt je naar een van deze steden in 30 minuten. In deze steden is veel te doen. Zoals de grootste kermis van de Benelux in Tilburg van 21 tot 30 Juli!

halte boshoven

Dodendraad

Dit seizoen moet u beslist naar onze camping komen en een uitstapje maken over de grens. In Mei konden we de slag om Hoogstraten  Herbeleven. Het einde van de franse heerschappij ging in onze regio met hevige gevechten gepaard die later uitmondden in de slag om Waterloo. Lees hier meer over de geschiedenis van deze veldslag.

Hoogstraten ligt op fietsafstand van onze camping (+/- 17 Km)

Maar naast het einde van de overheersing door Napoleon wordt in België dit jaar 'de grote oorlog' herdacht In ons grensgebied.

Enclavedorp Baarle-Nassau / Hertog

De unieke grenssituatie van dit dorp met twee nationaliteiten biedt veel te ontdekken. Tijdens een wandeling zijn de grenzen al zichtbaar.

Boerderijterras Bij Toontje Schoen

Deze boerderij in het buitengebied van Chaam - aan de Ginderdoorstraat 4 - is sinds 1885 van de familie Schoenmakers. De boerderij is omgevormd tot café annex brouwerij.

Poosplaatsen:

Op 27 landelijke plaatsen in Alphen-Chaam e.o. zijn hardstenen banken of zwerfkeien geplaatst, met daarin een gedicht gegraveerd. Het is poëzie van 24 Brabantse dichters. 

2015award winner silver

supporter Cittaslow