Trek je wandelschoenen maar aan!

Hoe kun je de omgeving beter ontdekken dan wandelend? Er zijn verschillende manieren: je kunt gebruik maken van het wandelknooppuntennetwerk en je eigen route samenstellen of een bestaande wandelroute gebruiken. Ben je avontuurlijk? Loop dan het bos in en volg de paadjes kriskras door het bos.

Wandelknooppuntennetwerk

Met het wandelknooppuntennetwerk wordt het je heel gemakkelijk gemaakt. Het wandelroutenetwerk is een netwerk van mooie bewegwijzerde wandelpaden, uitgestippeld over heel Noord-Brabant. Ieder knooppunt van wandelpaden heeft een nummer. Door van het ene knooppunt naar het volgende te lopen, creëer je jouw eigen wandelroute.

Chaamse Kilometer

Dit is een culturele wandeling onder leiding van een gids van de Chaamse heemkunde vereniging. Met deze gids bezoek je de Ledevaertkerk, een rijksmonument; het oude raadhuis, en ook het Chaams Hoenderhok. Hier zijn levende kippen aanwezig van het oude beroemde kippenras 'het Chaams hoen'.

Chaamse Bossen

Als je al wandelend vertrekt vanaf camping Boshoven dan is het mogelijk om door de bossen naar Breda te wandelen. Als een lang lint strekt dit bosgebied zich uit met een smalle uitloper naar buurtschap Boshoven. Daar stopt het bosgebied op de grens van het stroomgebied van de Strijbeekse beek aan de westkant en de Leije aan de Oostkant.

Historische Kilometer Alphen

Dit is een dorpswandeling door het centrum van Alphen onder leiding van een gids. Die leid je langs de meest markante gebouwen en plaatsen en vertelt er leuke anekdotes en interesante weetjes bij. De geschiedenis van Alphen in een notedop.

Wandelen Camping Boshoven 600x600